אחת הסיבות לכך שבניינים רבי קומות הם מהמסוכנים ביותר בזמן שריפה היא שלאנשים ייקח הרבה יותר זמן לצאת מהבניינים במהלך השריפה ולכן הוקמה מערכת מתזים או בשמה המוכר יותר, מערכת ספרינקלרים שנועדה להתיז חומר מכבה שריפות בזמן חירום. איך בעצם מתכננים מערכת שכזו? והאם תכנון מתזים מצריך מקצועיות יתרה בתחום?
במיוחד עבורכם אספנו את כל המידע החשוב אודות תכנון מתזים בבנייני מגורים ומשרדים, כדי שגם אתם תדעו את כל אופן התהליך.
נתחיל בזאת שעוד בשלב תכנון בניית המבנה, מתכננים בנוסף גם כיצד מתקינים מערכות כיבוי האש במקום. בנוסף, אם רק משפצים אפשר גם להזיז מערכת מתזים ממקום אחד למשנהו.
המטרה העיקרית של מערכת הספרינקלרים זה להזרים מים או חומר כיבוי במהירות בעת שריפה. המערכת הזו היא מערכת צינורות המחוברת למאגר מים או מקור חומר לכיבוי שריפה, בעוד שהצינורות צריכים להוביל לכל דירה וחדר בבניין. הספרינקלרים מתיזים את החומר על ידי לחץ אוויר גבוה, כך שחומר כיבוי יזרום במהרה ובלחץ אל עבר מוקדי השריפה.
אם תשימו לב בבניה החדשה, ממוקמים להם בכל חדר גלאי עשן (קופסה זעירה המותקנת בתקרה). בקופסה הזאת ממוקמת מערכת שמטרתה לזהות עשן. גלאי העשן מתחילים לצפצף בעת שריפה ואילו שכאשר העשן יגיע לספרינקלרים. אז ישתחרר הספרינקלר, והמים יצאו ממנו בלחץ מאוד גבוה על לכבות את מוקד השריפה.
תכנון מתזים נעשה באמצעות יצירת תרשים מדויק וקפדני תוך חישוב נכון ופוטנציאלי לפריצת השריפה בבית. אם יצא לכם לשים לב, הספרינקלרים אינם מפנים לכל נקודה במקום מכיוון שהמערכת נועדה לפעול בעיקר בשטח המטבח ובמסדרון היציאה לכיוון הדלת החיצונית. זאת מכיוון שהמטרה היא לספק לאנשים באזור אפשרות ליציאה מהירה ובטוחה מהמקום.
אנחנו, בשער אש, בית הלוחמה באש והחברה המקצועית לציוד כיבוי אש גאים להציג בפניכם את שירותי תכנון המתזים שיבטיח שקט נפשי בבית העסק שלכם, לבניין המגורים או לכל מקום אחר.